Futurn consulting
Cases

Cases


Case 1

Probleemstelling; We willen de  salesforce (verkoopkracht) vergroten van de organisatie zonder extra personeel aan te nemen.

Vraagstelling: Futurn kunnen jullie een plan maken en uitvoeren waarbij wij onze salesforce vergroten en onze mensen ontwikkelen om dit uit te voeren en waar te maken.

Oplossing: een trainingspakket aangeboden gericht op persoonlijke ontwikkeling voor de hele organisatie. System Engineers, aanleren salesgericht te denken. Accountmanagers hoger in de klantorganisaties leren te verkopen en naast een salesplan ook sales duo’s aanwijzen zodat technologie en verkoopvaardigheden optimaal vertegenwoordigd waren. Door het succes hebben we dit in 13 landen in Europa uitgevoerd. (7 weken doorlooptijd per land, twee trainers 8 sessies). De inbedding in de HR cyclus dmv doelstellingengesprekken met de managers en medewerkers zorgde ervoor dat het resultaat geborgd werd in de organisatie.

 

Case 2

Probleemstelling; Ik ben een manager en wil graag leren om beter te presenteren, over vier weken moet ik een belangrijke presentatie geven.

Vraagstelling: Futurn kunnen jullie mij helpen om dat te leren, en toe te passen op de komende presentatie.

Oplossing; een trainer/coach geeft persoonlijk training: High impact presenteren aan de manager, maakt mee de presentatie en oefent de presentatie. De manager heeft een goede presentatie gegeven en dit helpt ook in de toekomst. (4 weken een twee uur sessie)

 

Case 3

Probleemstelling; Wij willen een evenement organiseren van zeven kunstdisciplines en met draagvlak van de lokale culturele instellingen en met een internationale uitstraling.

Vraagstelling; Futurn kunnen jullie een projectorganisatie opzetten en een eventplan maken. Graag zouden we ook ondersteuning hebben bij het rond krijgen van de financiering van het plan (2 miljoen)

Oplossing: Het is een jaar durende cultuurmanifestatie geworden met twee sponsors voor een bedrag van twee miljoen. Uitgevoerd door de lokale meest professionele cultuurinstelling en met een internationale beeldententoonstelling (6 maanden, 2 dagen per week een consultant)

 

Case 4

Probleemstelling; We hebben een organisatieverandering gehad en zijn van een hiërarchische structuur (divisies) naar een matrix structuur gegaan. Het Management team mist zijn positie in de nieuwe organisatie.

Vraagstelling: Futurn kunnen jullie ons ondersteunen met het creëren van een powerplatform voor het MT en het team door ontwikkelen.

Oplossing: Een training on the job. Tijdens de MT vergaderingen een facilitator die het overleg stopt als er niet volgens de zelf gemaakte afspraken gewerkt wordt en die individuen coached tijdens de weken dat de begeleiding plaats vindt. Daarbij een cultuur-value-test en traingingsblok om te bepalen of de werkcultuur past bij de groeirichting van de organisatie.

Zodra die op elkaar zijn afgestemd en de managers werken volgens hun eigen regels blijkt de begeleiding overbodig. (8 sessies van 4 uur)